Oogmeting

Bij Metselaar Optiek bent u aan het juiste adres voor een grondige oogmeting. Of het nu gaat om problemen met het zicht op afstand of dichtbij, lezen of werken op de computer, onze deskundige specialisten maken gebruik van geavanceerde apparatuur om een uitgebreide test van uw ogen uit te voeren.

Gediplomeerd opticien

Bij Metselaar Optiek wordt de oogmeting uitgevoerd door een gediplomeerd opticien, die de exacte brilsterkte of correctie bepaalt. De procedure begint met een Quickscan, waarbij een autorefractor een eerste indicatie geeft van de verziendheid. Vervolgens wordt de oogdruk gemeten met een tonometer. Daarna wordt de samenwerking van de ogen en de gezichtsscherpte gecontroleerd. Voor een nauwkeurige meting zal de opticien u enkele vragen stellen.

Screening op oogziektes

Onze specialisten bij Van Dijk Optiek screenen elke oogmeeting op eventuele oogziektes. Als optometrist zijn wij in staat om specifieke oogproblemen te herkennen en daar een passende oplossing bij aan te bieden. Als lid van Optometristen Vereniging Nederland (OVN) zorgen onze specialisten ervoor continu op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen.

Enkele klachten met het oog, wat de optometrist kan herkennen en behandelen:

Altijd de juiste keuze

Mocht er aanleiding zijn voor verder onderzoek dan zullen wij u doorverwijzen naar een oogarts. Van Dijk Optiek werkt ook nauw samen met oogartsen van het Waterlandziekenhuis en het West Fries gasthuis te Hoorn.